Lymfedém

Lymfedém; Limfatičen sistem; Primaren Lymfedém; Drugoten Lymfedém; Vzrok od Lymfedém; Nevarnost zastopstvo zakaj Lymfedém;Postopek od Lymfedém; Tribuna od Lymfedém; Lymfedém vlaknat; cellulitis; Jokajoč Lymfedém;; Zaplet od Lymfedém; Uslužen opiti v voditi zaplet od Lymfedém; Lymphedema Slovenia

Moderator: Senior Moderators

Lymfedém

Postby patoco » Fri Jul 18, 2008 9:52 am

Lymfedém

Lymfatické otoky

Svoj dom stran: Lymfedém narod

Lymphedema People

http:/www.lymfedémpeople.com

E-mail: lymphedemapeople@aol.com

Ono je cenitev to 120 milijon narod po vsem svetu trpeti od zdaj stanje istočasno obrazec ali še eden. nadalje, trd od tisoč ste added vsakteri dan. Lets' preiskovati ter zvedeti vkup približno nedoločni zaimek od najnepomembnejši razumljen, šele največ prevladujoč, zdravniški stanje to biti danes.

Pat O’Connor
Osnovalec ter Izvrševalen Upravitelj

July 18, 2008

Limfatičen sistem

Limfa sistem je nedoločni zaimek od vaš život' krožeč sistem. ono je mirnost od limfa posoda, limfa zapleten, ter orgle kot na primer kost mozeg, vranica, ter timian, ter je tudi vernik v vračunati mandelj. svoj opravilo vračunati absorption ter odstranitev od preosežek tekoč ter to pomoč v absorption od zabela. še eden zelo važen opravilo je to ono je strog v svoj život' zmožnost v boj okužba ter je strog v zavarovan sistem opravilo. čas to sistem ni tiskovni sestavek pravi, je škoda skozi poškodba ali okužba, ali je daljni ( zapleten), torej lymfedém je a zelo realen možnost.

Zvedeti več približno anatomy od limfatičen sistem ter limfa zapleten.
v razumeti svoj zavarovan sistem, zagledati limfa sistem ter prostost.
prosim zagledati kakšen vzrok oteklina v primaren lymfedém zakaj a nadroben razlaga.

Stavek od Lymfedém

Kot omenjanje prej, lymfedém je a stanje to dogoditi se s a škoda ali slabo delovanje organa limfatičen sistem. so dva različen stavek od lymfedém primaren ter drugoten. Lymfedém moči vplivati ne šele legs ter arms, šele tudi trebuh, šija, vzglavje, lice, veka, ter sod s stara rana tvorba.

Lymfedém zakaj na novo spoznati bolezen je navadno travmatičen, zmešati ( v nasprotnem primeru obstati zmesti), ter zgrešek kot vi obrniti se do odkriti zakaj vi življati to, dober dan vesti se to, in še kako delati vi živeti s to.

V pristavek v svoj sporočilo naprej lymfedém ter lymfedém postopek, smeš biti brez v postati a lymfedém odvetnik pravilen v vaš lasten občina z učenje kako začeti a lymfedém zaslomba skupina ter z učenje kako v načrt a tukajšnji lymfedém pripetljaj.

Ono je neverjeten važen zakaj lymfedém bolnik zavzeti čas z obrestmi zvedeti približno to stanje. zagledati Lymfedém bolnik znanje zakaj neki mnenje naprej važnost od bolnik empowerment skozi trden očitnost- osnova zdravilstvo.
zagledati tudi: etiološki uk od Lymfedém zakaj a uk velja naprej razdaja od lymfedém med primaren ter drugoten.

Primaren Lymfedém

Primaren lymfedém moči obstati deden. Milroys' bolezen ali Syndrome hoteti sploh expres samo v rojstvo ali v zelo zgodnji leto. Meige Lymfedém, tudi znana veličina kot lymfedém ki se sam hrani takoj po rojstvu, sploh začeti bivši med puberteta. Lymfedém tarda začeti v ali okrog srednjih let. Lymfedém to has ne expres samo v dejanje stanje je ki se nanaša na a skriven lymfedém. primaren lymfedém moči tudi obstati prirojen. to sredstvo nekaj, vsak izmed obeh v materničen ali med rojstvo, vzrok limfatičen škoda.

Zakaj več obširen sporočilo prosim zagledati: kakšen ste različen milosten od primaren Lymfedém?

Drugoten Lymfedém

Drugoten lymfedém je sploh vzrok z zaprtje, škoda v, ali poškodba v limfatičen sistem to svinčene krovne ploščice v prekinitev od običajen limfatičen privreti.

Deden Lymfedém

deden lymfedém je podedovan nered motnja od limfatičen sistem to je karakterizirati z protinaraven oteklina od seveda del od život. limfatičen sistem je a krožeč omrežje od posoda, cev, ter zapleten to precejalo ter razdeliti seveda tekoč ( limfa) ter kri ječa samica skozi život. limfatičen tekoč po povzetju v mehek tanka tkanina vedno isto pod olopek (subcutaneous) zaradi zaprtje, spačenost, ali underdevelopment ( hipoplazija) od razni limfatičen posoda.

So tri obrazec od deden lymfedém: prirojen deden Lymfedém ali Milroys Syndrome ( bolezen), Lymfedém ki se sam hrani takoj po rojstvu ali Meige bolezen, ter Lymfedém Tarda. v največ skrinja, deden lymfedém je podedovan kot autosomal
vladajoč izvoren sled.

Vzrok od Lymfedém

Primaren Lymfedém

Vzrok od deden primaren lymfedém has been posamezen v a spačenost ali vlomiti dva znana veličina nastanek. od this ste FOXC2 ter VEGFC nastanek. je a sumničiti tretji gen, šele doslej, to has ne been ki se lahko istoveti. vzrok od prirojen primaren lymfedém moči obstati a razvojen nered motnja od limfatičen, v materničen okužba, ali poškodba ter/ ali oddaja težek.

Drugoten Lymfedém

Vzrok od drugoten lymfedém ste večkratnik. okužba s žuželka ugriz, resen od to wind, ali zalizki moči vzrok lymfedém čas oni škoda ali umoriti limfatičen. poljuben stavek od kirurgija, resen poškodba, ali izžarevanje zakaj rak postopek moči tudi vzrok napad od bolezen. zunaj tropski, kar je odlično vzrok od drugoten lymfedém je odstranitev od limfa zapleten zakaj rak biopsies. zakaj od this bolnik, to moči začeti kot a ponižanje roka ali stegno oteklina čez rak. levi untreated, to moči postati a resen ter oslabiti zdravniški stanje. poln upanja, s izpopolniti techniques od izvršujoč a tesen šivanka biopsy, radiološki spoznati bolezen napredek, ter položaj- poseben sečišče biopsies, bomo zagledati a označen manjšati v to stavek od lymfedém.

V tropski atmosfera, največ splošen vzrok od lymphedma je okužba s vlaknen ingverjevo seme. ingverjevo seme ste navadno naprava za oddajanje v človeški z komar ugriz. to zajedalec torej uspevati, naposled tnalo ter umoriti limfatičen sistem. to je oklic limfatičen Filariasis.

Ono je važen razlikovati razlika med drugoten lymfedém ter sovražen lymfedém.

Nevarnost zastopstvo zakaj Lymfedém

Kdo je v nevarnost zakaj lymfedém? kakšen ste nevarnost zastopstvo zakaj lymfedém? je torej odgovor v kako v voditi lymfedém? kdorkoli kdo has nedoločni zaimek ali več od sledeč nevarnost zastopstvo has moćnosten v razvijati se lymfedém.

Limfa sečišče odstranitev zakaj biopsies

resen okužba to vračunati Lymphangitis, cellulitis, ali erysipelas

tolmun, napadalen od to wind to oblast trgati, usek, ali škoda limfatičen

izžarevanje postopek, zlasti sam sebe, sebi, se to ste žarišče v areas to oblast vsebovati “clusters” od limfa zapleten

Morbiden tolstost moči vzrok drugoten lymfedém z “crushing” limfatičen

resen zalizki, sod hud zagorel

okužba od mikroskopski zajedalecvlaknen buba, četudi to je več splošen v tropski pokmeten

rodbina umetnostna zgodovina primaren lymfedém ali neznano oteklina od a ud

če vi ste a oseba s poljuben od od this nevarnost zastopstvo, boš hotel zvedeti svarilen znamenje od lymfedém.

Spoznanje bolezni Lymfedém

Vprašanje od kako v spoznati bolezen lymfedém je znosno prepost ter jaz sem zmeraj strah v zgrešek, razburljiv dviganje, ter pogosto odkrit sramoten doživetje od lymfedém bolnik poiskati to spoznanje bolezni.

Steza v spoznanje bolezni should zahtevati mnog lestev.

Prvi, je zdravniški pregled samo. natanko bolnik sedanji s nerazložen ud oteklina, torej to should obstati svoja osebnost- jasen to je a zdravniški naloga to nujno ter zahtevati odgovor ter odložnost. je nekaj oklic “Stemmers' Sign.” to je a zgostiti olopek zložiti v osnova od drugi prst na nogi ( ali prst na roki). avdienca od to znamenje je zgodnji spoznati bolezen kazalec od primaren lymfedém. to razvijati se slej v drugoten lymfedém. raztresenost od Stemmer’s znamenje does ne izločiti možnost od lymfedém.

V skušnja zakaj oseba ki odstranjuje rebrca iz tobačnih listov' znamenje, ščepec olopek zložiti naprej vrhnji zunanja stran od drugi prst na nogi ali prst na roki kot razstava vsepovsod. čas to olopek ne morem obstati dviganje, to je imeti koga za kaj to live at warefare with s.o. a določen testni rezultat to strjena lava pokazati avdienca od lymfedém; vendar, a zanikujoč oseba ki odstranjuje rebrca iz tobačnih listov' znamenje skušnja does ne ne priznati lymfedém.

še eden spoznati bolezen metoda je vrednotenje bolnik zakaj razjedenost notranje površine kotla edema. to je a skušnja kraj zdravnik časnikarstvo a prst na roki zoper razpuhel ud. če to vejnik zajeda, torej to je a dober naznanitev od tribuna nedoločni zaimek lymfedém.

Drugi prirodoznanski naznanitev strjena lava vračunati bradavičast naprej ud, placques, ali vozelček ter sod a kamen za tlak olopek videz. od this ste splošen s lymfedém.

Zdravniški pregled je tudi strog v izločiti drugi zdravniški stanje to moči vzrok edema ( oteklina) to ni lymfedém.

Drugi stopnja should obstati a celoten zdravniški zgodovina. physcian should zalotiti če torej has been poljuben umetnostna zgodovina rak ter/ ali svoj postopek, žuželka ugriz, travmatičen škodljiv, ali resen okužba. od this ste vsi listina vzrok od lymfedém, kot je morbiden tolstost.

Tretji should priti a celoten rodbina zgodovina. zdravnik nujno zaprositi če bolnik znanje od poljuben rodbina članstvo ( sod razširiti rodbina) kdo had kakšen je oklic mleko stegno, trš stegno, ali slon stegno. od this ste star zastarel pogoj narod pogosto že rabljen čas popisen lymfedém.

So tudi veliko radiološki skušnja to moči obstati velja v oboje izločiti drugi stanje ter/ ali v potrditi lymfedém. od this vračunati nadzvok, venograms, privlačen resonanca predstavljiv (MRI), ter račun axial tomography ( urha klicati skandiranje). je tudi zlata valuta od limfatičen predstavljiv skušnja oklic lymphoscintigraphy. Lymphoscintigraphy nadomestiti stari ljudje zastarel skušnja oklic a lymphangiogram. v lymphoscintigraph, a iskalec senzal je vcepiti komu kaj med noge ter je znak kot to potovanje ki gre gor limfa sistem. to moči iglina konica odsoten zapleten, škoda posoda, ali limfatičen zapora.

Postopek od Lymfedém

Prioriteten postopek danes je decongestive zdravljenje. obrazec od zdravljenje ste celoten Decongestive zdravljenje (CDT) ali učbenik Decongestive zdravljenje (MDT). so sprememba, šele največ zahtevati od this dva stavek od postopek.
s od this masaža postopek, oteklina je zmanjšati ter torej bolnik je sposoben s a pre- odmerjen šega tlak obleka vzdrževati oteklina niz. neki bolnik ste zmožen rabiti radovoljen- narejen rokav, tek skozi šibe, ali dolge nogavice to substantially zmanjšati strošek od acquiring ter nadomestiti obleka.

Učbenik limfatičen sušenje

Učbenik limfatičen sušenje (MLD) je a edin, terapevtski metoda od draženje tok od tekoč v tanka tkanina. tih, ritmičen, črpati, masaža tok slediti neprisiljen smer od limfa privreti ter predelki nagel rezultat. to pomoč kožen limfatičen v postranski zaslužek ki gre gor ter removing ne šele tekoč, šele vsi razsipavati zmnožek, protein členica, ter razbitki s svoj sistem. to tudi je uspešen v zlom ki gre gor vlaknat ter vlaknat areas od a lymphodemous ud.

To postopek was zagnati krik in vik ter razvit z danski terapevtik Dr. Emil Vodder ter svoj žena, estrada, v 1930s, ter was začeti v pariški v 1936. oni so tudi zaupanje s tvor a nov artikel od zdravilstvo oklic Lymphology.

Prvi brought v sever globo naložiti v 1982, šola je poiskati v Viktorija, britski golobji, prekop. spredaj je blo začeti, raven[s] postopek tečaj v sever globo naložiti was vsak izmed obeh a kirurgija oklic debulking ali raba od stiskanje stroj v čemer ud was točen stiskanje z zračen zrak tlak.

Obširen Decongestive zdravljenje

Obširen Decongestive zdravljenje (CDT) je že rabljen prvi v postopek od lymfedém ter venozen nezadostnost edema. ono je a spajanje od MLD, oviljača, vaja, ter olopek zaskrbljenost. CDT maj tudi zahtevati dihanje vaja, stiskanje obleka, ter dietetičen merilo. a čest naznanitev zakaj CDT je lymfedém vzrok z izžarevanje ali kirurgija zaradi rak. to moči osvoboditi koga edema, vlaknat, ter accompanying muka ter neugodje.

Tudi znana veličina kot celoten Decongestive fizioterapija (CDP), to postopek zdravljenje was začetnik v Združene države z Dr. talar Lerner.

V zavarovati vi sprejemati pristojen postopek z a spričevalo terapevtik, boš rabil znati kako v raje imeti a lymfedém terapevtik, vštevši kakšen vprašanje zaprositi ter kakšen certifications ter vzgajanje on has sprejet.

Drugi postopek

Drugi postopek vračunati raba od stiskanje uriniranje, kirurgija, microsurgery, ter glavni steber približati kot na primer raba od lasers, liposuctionholistic, terapevtik, ter sod acupuncture.

Nedoločni zaimek splošen zdravilstvo to lymfedém bolnik slišati se od using je a ki pospešuje izločanje seča. ono je važen v razumeti to ki pospešuje izločanje seča ste ne zakaj lymfedém.

Stiskanje uriniranje

zračen stiskanje uriniranje življati dolg been že rabljen zakaj postopek od lymfedém. vendar, kliničen izučen življati pokazati to so dva najvažnejši zaplet zapleten s stiskanje črpati zdravljenje zakaj stegno lymfedém.
prvi, stiskanje škoda plitev limfatičen, naposled tvor poslabšanje znak to voditi do vlaknat, rast nevarnost od okužba, ter več zaplet.

Drugič, to has been razložiti to 35 procent od bolnik s znižati skrajna meja lymfedém, moški ter ženski, hoteti razvijati se spolen lymfedém kot a rezultat od črpati raba. vzrok zakaj to je to tekoč je komolčar v trebuh ter moči pretežek tovor trebušni, prsni organi limfatičen ter torej tekoč ni daljni s život.
zračen stiskanje črpati ni priporočnik zakaj stegno lymfedém.

Stiskanje oviljača

Lymfedém oviljača je nedoločni zaimek od največ silen sestaven v postopek proces. kdaj dober oviljača je praktičen, to hoteti opravilo kot a šega- narejen stiskanje obleka prav vsak čas. prebiti skrajna meja je skrčljiv po velikosti, oviljača je usposobiti v nov obseg. a pre- narejen prožen obleka hoteti nobenkrat življati to adaptability, namesto tega, lymfedém bolnik should raba kakšen je ki se nanaša na kot majhen stegnjenje oviljača.

Pravijo to stiskanje oviljača sodelovati v približno 50 procent od popust izvršiti s CDT. s to v srce, ono je kritičen to bolnik morati postati spreten v oviljača techniques v izvršiti najboljši mogoč izid.
stiskanje oviljača has sledeč vrednostni papirji:

to rast uspešnost od mišica črpati mehanični materializem.

to rast celoten napetost v vplivati skrajna meja ter zatorej zmanjšati ekstremen precejanje.

to zaslomba olopek prebiti ono je skrčljiv po velikosti.

Drugi izdaja

Zavarovanje

Včasih tudi, proces moramo pregledati zadobiti svoj postopek pokrit je dražee, črhniti najnepomembnejši. smeš potreba zvedeti kako tepsti se a zdravstveno zavarovanje priziv v obraten a kritje ali postopek zanikanje. v neki skrinja, smeš sod življati zvedeti kako tepsti se a tožba zoper vaš zavarovalno društvo s vaš zakonodajno telo' zavarovanje pooblaščenec.

Zdravnik ter terapevtik

Poiskati pristojen zdravniški zaskrbljenost zakaj lymfedém je važen. vi should znanje kako v raje imeti a primaren zaskrbljenost zdravnik kdo razumeti ali vsaj priznati obstoj od lymfedém ter je voljan zvedeti približno to ter pomoč vi izdelovanje najboljši postopek odložnost. kakšen stavek od zdravnik should jaz poiskati?.
to stran hoteti pomoč vi odkriti a spričevalo lymfedém terapevtik: kako najti a Lymfedém terapevtik

Predpisano hranjenje ter vaja

Slednjič, oboje predpisano hranjenje ter vaja ste zelo važen del od upraven ter ki se da nadzorovati lymfedém. mi potreba v razumeti važnost od pristojen hrana v svoj celoten zdravje, od to wind zacelitev, zavarovan sistem opravilo, ter obtežiti pregled.

Vaja ni šele življenjski zakaj svoj celoten zdravje, šele to pomoč s obtežiti pregled ter je važen zakaj tok od limfa tekoč skozi svoj život. ni važno gledališka dejavnost od lymfedém, spodaj ležeč zdravniški stanje, ali vek, sleherni nedoločni zaimek od nas should življati vaja načrt to je specifikacija namerno pomagati v uprava od lymfedém.
zagledati kako v razumeti kliničen poskus

Tribuna od Lymfedém

So tri temeljen tribuna dejanje od lymfedém. prebivalec Oklahome lymfedém je pred sodiščem se pismeno obvezati ter spoznati bolezen, lahek ono je v uspešno vesti se to ter izogibati se veliko od zaplet.

ono je važen zavedati se to čas vi življati lymfedém, sod istočasno ud, je zmeraj možnost od še eden ud bitje vplivati v neki slej čas. to “inactive” rok ki se nanaša na kot prikritost tribuna. ono je združen s deden obrazec od lymfedém.
prikritost tribuna

limfatičen prevoz capacity je zmanjšati

ne očiten/ otipljiv edema

oseben tožba ste mogoč

tribuna jaz

ki se da obrniti Lymfedém

nabirati od protein- obič edema tekoč

razjedenost notranje površine kotla edema

oteklina moči obstati zmanjšati s dviganje sam ( ne vlaknat)

tribuna II

nevsiljen nerpeklicen Lymfedém

nabirati od protein- obič edema tekoč
razjedenost notranje površine kotla postati postopoma več težek
vezivo brstenje ( vlaknat)

tribuna III

Lymphostatic Elephantiasis

nabirati od protein- obič edema tekoč
Non- razjedenost notranje površine kotla edema
vlaknat ter skleroza ( strog strditev)
olopek sprememba ( bradavičast, hyperkeratosis, i.t.d.)

Tribuna IV ?

Torej življati been neki izgovoriti stopnjevan približno a tribuna 4 classsification zakaj lymfedém. s svoj oseben doživetje, jaz hkrati se zgoditi. oboje svoj legs ste razvrstiti v razrede kot tribuna 3, odprtina razlika med oba je zelo dramski.
tribuna IV Classification

ud je gost vlaknat ter ono je nemogoč uganjati poljuben zajeda čas časnikarstvo

nadzvok preskušnja moči ne več postaviti se zopet na noge sod kri pulz

olopek postati krhek ter ponižanje od udarec vzrok a resen, razširjen jokajoč od to wind

trdota od tanka tkanina vzrok ud v postati a vsota inficiran foci zakaj bacteria ter stalen cellulitis ter sistem okužba postati pravilo

šele postopek zakaj cellulitis je razširiti rok od IV antibiotics.
je ne postopek predkupna pravica zakaj tribuna IV. celoten žarišče je naprej uprava, vsebina od okužba, ter preprečitev od amputation ( če sploh mogoč).

Lymfedém vlaknat

Dolg- stanje lymfedém vzrok a stanje znana veličina kot vlaknat. kot tekoč nadaljevanje po povzetju v a ud, to postati trd ter kompakten. s vsakteri tribuna od lymfedém je tudi a sprememba v tanka tkanina tkanina od a ud.

S tribuna nedoločni zaimek, tanka tkanina je še vedno veliko všeč biti običajen tissue–its' šele popolnoma zadovoljiti s tekoč. kot oteklina vzdržnost ter kot tekoč sprememba v to protein- obič tekoč ki se nanaša na kot lymphorrea, vi prodreti tribuna dva. v to tribuna, tanka tkanina postati zelo podoben a grozdna jagoda ( najprimernejši podoba morem pretehtati od). že ono je spodoben veliko več težek zakaj antibiotics seči bacteria ter to postati manje poln razumevanja za decongestive zdravljenje.

V tribuna tri, tanka tkanina postati podoben nedoločni zaimek od oni star enako topel kuhinja goba, sam sebe, sebi, se to postati skala trd čas oni so suho. to je zelo realen ter resen spremljajoči učinek od tribuna tri lymfedém. imetje to stavek od tanka tkanina rast moćnosten nevarnost od imetje vztrajen ter zelo trd traktirati cellulitis ali lymphangitis.

Ggostota od ud prepovedati antibiotics s sežaj okužba bacterium ter ono je pogosto zmožen v preživetje v žep od vlaknat tanka tkanina. od this žep zakon kot a inficiran foci ter čez antibiotic postopek je celoten, okužba hoteti zopet se pojaviti.

Sploh v to tribuna, ono gre zavzeti IV antibiotics v obravnavati poljuben okužba zato ker usten antibiotics šele ste ne zmožen v vdreti to maša od trd tanka tkanina.

Tudi, kot vlaknat ojačevalec vi postati več susceptible v tolmun venozen tromboza (DVT) ter drugi krožeč naloga. smeš tudi začetek učkati nevropatija kot tlak v to tanka tkanina stisnjen živec notranja stran ud.

Pozno pogoj zaplet vlaknat

zakaj je to tudi važen v voditi, vesti se, ter pregled vlaknat?

vlaknat moči naposled vzrok vaskularen naloga. kot tanka tkanina v vaš LE ud vzdržnost trditi, to hoteti vplivati kri privreti ter zaloga. to moči voditi do odmiranje.

s pozno- pogoj vlaknat, bacteria odkriti veliko mesto skrivati ter obstati zavarovati. tem bolj razširjen vlaknat je, strdniti se ono je zakaj antibiotics seči bacteria. to svinčene krovne ploščice v vztrajen cellulitus. naposled to moči vzrok razkroj ter/ ali odmiranje.

vlaknat hoteti vplivati živec. rezultat hoteti obstati a substantial rast v muka ter neugodje.

vlaknat ob s zaporeden cellulitis ter izžarevanje has been vpleten v lymphangiosarcoma.

če vi življati lymfedém, ono je mora obstati vaš prioriteta iskati postopek ter jahalna šola vaš stanje s namen od preprečljiv vlaknat.

LYMFEDÉM ter CELLULITIS

Acute cellulitis je nedoločni zaimek od zaplet od lymfedém. bolnik maj ne obstati svest izvor od etiologija. včasih to maj obstati a usek, komar ugriz, plan od to wind, ali drugi okužba v život.

Prvi znamenje je rast ali različen odličnost od muka zahtevati lymfedém ud. bolnik pogosto popisovati to kot a “flu- všeč biti znak ali bolečina zahtevati lymfedém roka ali stegno. to je navadno pripadnik z prek napad od rdeči kožni madeži ( rdečilo, marksist črta ali blotches) naprej zapleten ud. HYPERTHERMIA (lymfedém ud postati ogreti, vroč) hoteti slediti ter bolnik maj doživetje mrzlica ter sod vrhoven vročica.

Zgodnji intervencija ter postopek s antibiotics hoteti sklep to stanje ( to navadno zalotiti a minimalen 10- dan tečaj od antibiotics). šele a zdravniški zdravnik hoteti obstati zmožen predpisati antibiotics, torej a posvetovanje s a zdravnik je potreben. strog cellulitis maj zahtevati intravenozen antibiotic postopek ter sprejem v bolnišnico. še, dviganje od vplivati ud je važen.

Med to mena, bolnik should ne masaža lymfedém ud, oviljača, priložiti črpati, jez tesen prožen rokav, ali vaja čez mero. odpraviti krvni pritisk zavitek ter kri žrebanje s zapleten roka. vztrajati ud visok kolikor je le mogoče prebiti počivajoč. nekoč znak izginiti, MLD/CDP postopek should obstati vpeljan.

Kako delati mi voditi to okužba? bolnik should obstati skrben s vsakdanji marljivost ter zalotiti vsi previden čuvati olopek ( jez rokavica čas vrtnarstvo, čiščenje s snažilo, etc.. ).

če poškodba v olopek dogoditi se naprej lymfedém ud, treba je v čist od to wind s pregradek ali vodikov peroksid ter priložiti Neosporin/Polysporin antibiotic mazilo. če znak napredek, poiskati nega od a zdravnik takoj.

Ono je tudi zelo važen izogibati se pridobivanje cellulitus kot to naknaden umoriti limfatičen sistem. če omogučiti razganiti ali vzdržnost, to moči postati sistem ter moči voditi do razkroj, amputation od ud, ali sod smrt.

četudi cellulitis je največ navadno združen okužba to priti s lymfedém, ono je važen zavedati se to ne vsi svoj okužba moči natančen obstati oklic cellulitis. so številen okužba združen s lymfedém. zato ker lymphemdema ud je immunocompromised, mi maj doživetje ter obstati susceptible v drugi okužba kot na primer erysipelas, izpuščaj, folliculitis, necrotizing fasciitis, MRSA Methicillin ki se upira Staphylococcus Aureus, carbuncles kuhati v vreli vodi, lymphangitis, kožen tvor, opeklina od vrele vode olopek syndrome, ter sod urha klicati vrag vročica. mi moči tudi obstati več rade volje susceptible v sepsa, zastrupljenje krvi, septicemia, inficiran živčni zlom, bacteremia, razkroj, lymphadenitis. ono je strog, zatorej, to okužba obstati pred sodiščem se pismeno obvezati brž ter pristojen postopek vpeljan takoj.

Jokajoč LYMFEDÉM

Lymphorrhea Lymfedém od to wind

Kakšen je Lymphorrhea?

Lymphorrhea je svetloba amber- barven tekoč to odtok s plan olopek areas ( od to wind) naprej a lymphodemous ud. ono je ne običajen plazma, šele je a protein- obič tvar to moči voditi do resen zaplet zakaj lymfedém bolnik.

Vzrok od Lymphorrhea

Vzrok od lymphorrhea sušenje je poljuben plan area ali vlomiti olopek od lymphodemous ud. poljuben predrtina, ni važno kako tesen, hoteti vzrok to tekoč v jokati ali odtok. žuželka ugriz, cuts, razjeda, vlomilec v olopek s suša, ali od to wind od poljuben stavek, postati a izvor zakaj prepuščanje od to tekoč.

Lymphorrhea zaplet

So dva resen zaplet to vstati s lymphorrhea.

Tekoč je a neprisiljen “food- izvor zakaj bacteria. odprt prostor, sušenje od to wind postati kakšen je ki se nanaša na kot vstop foci zakaj bacteria. to svinčene krovne ploščice v cellulitis, lymphangitis, ali erysipelas.
Lymphorrhea je zelo pekoč v olopek tanka tkanina to to vstopiti zveza s. Untreated od to wind s to sušenje moči zelo brž postati velik gaping od to wind to je možno naposled voditi do potreba po olopek cepiti.

Zaplet od LYMFEDÉM

Okužba kot na primer cellulitis, lymphangitis, ter erysipelas. to je zapadel ne šele v velik nabirati od tekoč, šele ono je no!- listina to lymphodemous ud ste lokalizirati immunodeficient ter protein- obič tekoč priskrbeti se odličen vzgoja okolje zakaj bacteria. drugi okužba mi smo več susceptible v vračunati izpuščaj, opeklina od vrele vode olopek syndrome, ter urha klicati vrag vročica.

sušenje od to wind to razpoka lymphorrea, kateri je zelo pekoč v okolica olopek tanka tkanina ter acts kot a uvozno pristanišee zakaj okužba.

rast muka kot a rezultat od stiskanje od živec navadno vzrok z razvoj od vlaknat ter rast zidava ki gre gor od tekoč.

zagledati Lymfedém ter muka uprava.

škoda od opravilo zaradi oteklina ter ud sprememba.

upadanje pshihološki najvišja plast zidu kot a rezultat od hiba ter oslabiti učinek od lymfedém.

tolmun venozen tromboza kot a rezultat od tlak od oteklina ter vlaknat zoper vaskularen sistem. DVT moči tudi zgoditi se kot a rezultat od cellulitis, lymphangitis, ter okužba. zagledati tudi, thrombophlebitis.

sepsa, zastrupljenje krvi ter razkroj ste možnost kot a rezultat od okužba.

mogoč amputation od ud

poprsničen izliv maj rezultat če limfatičen v trebuh ali prsni koš ste tudi pokopati v veder pljuča zbadljivec od tekoč.

olopek zaplet kot na primer suho olopek, zelo močan, okrasna ploščica ter vozelček, občutljivost v zamenljiv okužba združen s lymfedém, ter bacterial okužba.

mogoč amputation od ud

poprsničen izliv maj rezultat če limfatičen v trebuh ali prsni koš ste tudi pokopati v veder pljuča zbadljivec od tekoč.

olopek zaplet kot na primer suho olopek, zelo močan, okrasna ploščica ter vozelček, občutljivost v zamenljiv okužba združen s lymfedém, ter bacterial okužba.

dolgotrajen, lokalizirati vnetje

muka, zbirka s mil v zgodnji lymfedém, v strog v pozno- tribuna lymfedém

limfatičen rak, vštevši:
-- Angiosarcoma
-- limfen
-- Kaposis' sarkom
-- Lymphangiosarcoma ( strežaj treves Syndrome)
-- kožen T- ječa samica limfen
-- kožen B- ječa samica limfen
-- Pseudolymphomatous kožen Angiosarcoma

Zagledati tudi: primaren Lymfedém ter rak zakaj a razprava ter limfatičen rak drugoten v Lymfedém ter rak združen s Lymfedém. pismo(: od this rak ste redek ter ste navadno združen s dolg- pogoj, untreated, ali neprimeren obdelovalec lymfedém. oni tipičen dogoditi se v tribuna tri ali štiri; oni so čisto redek v tribuna two.)·

olopek zaplet mogoč v tribuna 3 ter 4 vračunati:

Papillomatosis
okrasna ploščica vštevši “cobblestone” pokazati se okrasna ploščica
Dermatofibroma
olopek tags
bradavica ter verrucae

Mycetoma olopek goba

vnetje kože

Veliko lymfedém bolnik referat rast naloga s psoriaza, izpuščaj, ter pasasti izpuščaj. jaz sumničiti to maj obstati zaradi, še, immunocompromised stanje od roka ali stegno vplivati z lymfedém.

listina, šele redek, zaplet v pozno tribuna moči tudi vračunati:

Lymphomatoid mozoljav
mrenica marmornat
Acroangiodermatitis
Dermatolymphangioadenitis (DLA)
Papillomatosis mrenica Carcinoides

Oslabiti zglob naloga ste vzrok z a spajanje od preosežek tekoč obtežiti ter stalen podžigajoe proces to lpremljava lymfedém. kot mi vek, velikolymfedém bolnik ste imetje vsota koleno nadomestitev, kolk nadomestitev, ali rama nadomestitev, prebiti drugi ste doživetje carpal podzemeljski hodnik syndrome ter ste havingcarpal podzemeljski hodnik kirurgija ali ste doživetje rama naloga združen s lymfedém ter morati haverotator zavitek kirurgija.

Uslužen opiti v voditi zaplet od Lymfedém

na prvem mestu je zadobiti a priprisljiv v a spričevalo lymfedém terapevtik ter torej obstati ustrežljiv s vaš postopek disciplinski nadzornik v Oxfordu ali Cambridgeu, obstati zapleten ter proactive kot a bolnik, zvedeti svoja osebnost- masaža, ter obstati evrst s stiskanje oviljača ter oblačilen stiskanje obleka.

obdržati a zdrav obtežiti, uživati a zdrav predpisano hranjenje s pristojen hrana, ter zalotiti vitaminski.
vztrajati olopek čist ter no! moisturized.
jez udoben, svoboden- primeren obleka.
počitek vplivati ud v visok lega prebiti spanje ali potovanje ( kajsi naprej letalo).
jez a stiskanje obleka ( zaslomba rokav, tek skozi šibe, ter/ ali stiskanje nogavica) ter pitje obilica česa tekoč čas

potovanje z letalo.

obstati ohranljiv čas obrobek noht na roki ali noht na nogi ter odpraviti usek mrenica.
raba hypoallergenic steatit ter mil perilo snažilo v voditi allergic reakcija ali olopek draženje.
odpraviti zagorel z using a širina- spektrum sunscreen od vsaj SPF 30.
odpraviti using gretje pads ali vroč stisnjen naprej vplivati ud.
raba electričen britev rajši kot rezilo.
voditi žuželka ugriz z using uspešen žuželka odbijanje.

jez rokavica čas početje gospodinjsko delo, vrtnarstvo, ali poljuben drobni opravki kraj vi moči zaslužiti kovanec za pet centov ali praskalec.

odpraviti zdravniški dovoljen pristanek to zahtevati prebod ali miren preosežek tlak naprej vplivati ud, vštevši kri darilo, injekcija, acupuncture, liposuction, ter krvni pritisk merjenje.

slediti vaja disciplinski nadzornik v Oxfordu ali Cambridgeu.

odpraviti mišica napetost, kateri vzrok vnetje.
ogreti ki gre gor primeren spredaj izvedljiv.
odpraviti krepak tok zoper upor ( ribanje, zbodljaj, vlečenje).
raba ud normalno, šele ne čez mero.
odpraviti težek dvigajoč če mišica ste deconditioned v voditi napetost.
vpeljan nov vaja programs polagoma ter previden; ud velikost should obstati prefekt.
višek ali odpraviti tennis, golf, ter racquetball; tak marljivost ste tvegan zaradi prek močen vodilni veslač.
jez stiskanje obleka med vaja, gospodinjsko delo, ali 1 jard dolga palica.

odpraviti marljivost to vkup vleei limfatičen sistem.

odpraviti peljati a rejena mošnja naprej zapleten roka.
čez prsi kirurgija, a vžigalnik obtežiti protetika je varen zaradi tlak naprej zapleten zgoraj ovratnik kost.
odpraviti obleka s tesen rokav ter gleženj trak.
jez bedeti ter nakit naprej neprizadet roka če vi življati ali ste v nevarnost od roka lymfedém.
telesno perilo should ne povezati ali slovo znak.
odpraviti krvni pritisk zavitek ter intravenozen zdravilstvo v zapleten roka.

zagledati vaš zdravnik takoj najprej znamenje od okužba (eg. rdečilo, draženje, žar)

zagledati svoj stran naprej kako v voditi lymfedém ter guidelines naprej lymfedém zakaj opiti naprej kako odlašati ali zmanjšati se lymfedém ter svoj vrednostni papirji.

zagledati tudi: kako v voditi zmota v vaš zdravniški zaskrbljenost

Razburljiv zadetje od Lymfedém

Neznaten je omenjeni približno pshihološki vplivati od lymfedém, navzlic svoj globok zadetje naprej oseba deljenje s to.

Lymfedém moči vzrok izrazit socialen oviranje zaradi bitje svoja osebnost zavedajoč se, to moči vzrok upadanje, zadrega, hiba, čustva od brezupnost ter nebogljenost. vi pogosto pregledati strašen način življenja sprememba ter potipati brez vrednosti ter nekoristen. to moči vzrok spolen slabo delovanje organa kot oboje moški ter ženski lymfedém bolnik moči oprostitev spolen lymfedém.

Vi pregledati rok od rvanje s počutje ponižnost, obup ter vi moči doživetje grozen muka.

Vi tudi pregledati veliko od togota. togota v zakaj vi življati to, zakaj zdravniški opustiti posvetno rabo znanje tudi neznaten približno to stanje ter včasih zdeti se v zaskrbljenost neznaten vsak izmed obeh.

Zakaj rak bolnik, svoj a dvojen zadetje. prebiti vi ste deljenje s rak, svoj stran vplivati, ali ne vi greste živeti, vplivati od izžarevanje ter chemo… zdaj nenadoma vaš život začetek oteklina prost. kaj se godi???

če vi greste skozi od this pretres, prosim dont' obstati afraid pustiti vaš zdravnik znanje. smeš potreba poklicen ponuditi komu kaj preboleti to. smeš tudi odkriti veliko od udobje ter encouragement v sklepanje a zaslomba skupina. zveza naroden Lymfedém vodnjak zagledati če je nedoločni zaimek v vaš area.

če so ne zaslomba skupina v vaš area, smeš tudi obstati zavzet v učenje kako začeti a lymfedém zaslomba skupina.

Smeš tudi želeti zavezati online zaslomba skupina. so mnog omenjanje v svoj položaj. kot a član, sebi, imam ustanavljati a čudovit ter zaslomba rodbina od tovariš lymfedém narod. jaz ne morem pripovedati vi šele koliko svoj nov rodbina has zavedeti se pomeniti komu mi in še kako veliko imam zmagovalec z bitje a del od od this skupina.

Je HOPE……..ter vi ste ne sam!!

Zagledati vaš pretres ter svoja osebnost podoba s Lymfedém
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymfedém

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


cron